August tager billetten

 

Den nat August døde. lærte han at lyve for alvor …
En skæbnesvanger nat bliver alle de historier Mormor har fortalt August siden han var lille, virkelige. Kaptajnen der sejlede på De Syv Have, Den fede dame der lokkede skibene på grund. Og spøgelsespigen Rikke, der altid har drømt om at få en legekammerat som August.

Men hvor er Augusts mormor? Hvad er der for en mærkelig billet August tager imod?
Og hvad sker der med folk når de dør? Sammen med Rikke begiver August sig ud på en rejse gennem natten med både nervepirrende spænding og morsomme optrin undervejs.

Fortsættelsen til August går i glemmebogen. Gennemillustreret af den prisbelønnede norske tegner Thore Hansen.

Anmeldelser af August tager billetten

Betagende
Mette Holmegaard, fortællingen.dk

Det er en barsk fortælling, som omhandler temaerne liv og død. August udsættes for vold, presses til det yderste og gennemgår alle følelser lige fra savn til dødsangst. Bogens humor og positive tilgang til tematikken bidrager til at give en helstøbt fortælling, som udover at underholde også giver stof til eftertanke. Det er samtidigt en fantastisk eventyrfortælling med sjove og skæve figurer, som bidrager til et helt særligt univers.

Fabulerende løgn og latin
Line Beck Rasmussen, Information

August tager billetten har tankevækkende tableauer, nogle af dem troværdigt gengivet af den norske illustrator Thore Hansen, men historien er også fyldt med morsomme optrin, action, lydmalende ord og versaler. Det er fabulerende løgn og latin og barsk alvor og virkelighed.

Let syret!
Torben Wilhelmsen, Lektørudtalelsen

“Som den 1. bog om August er denne godt fortalte og spændende historie både tankevækkende og underholdende. Uhyre velskrevet og vekslende mellem det uhyggelige og det sjove og finurlige… Erik Barfoed kan minde om en Bjarne Reuter i sproglig udtrykskraft og hittepåsomhed, men er i øvrigt med sit let syrede univers omkring August helt sin egen”

Man skal bare lige vænne sig til spøgelserne
Steffen Larsen, Politikens bogtillæg

“Erik Barfoed leger med fantasiens byggeklodser på en original facon. Han kender til sprog og timing. Energi afløses af eftertanke. August nr. 2 underholder og river med”

Ikke set bedre siden …
Tonny Hansen i Folkeskolen2009

“… en god fortælling fra grænselandet mellem livet og døden, og om hvordan børn reagerer, når deres bedsteforældre bliver demente. Ikke set bedre siden Wally de Donckers ‘Bedstefar med huller'”

Død og løgn formidlet på forbilledlig vis
Sara Nørholm, Kristeligt Dagblad

“‘August tager billetten’ er netop en god historie; den er let læst, fordi den er vældig godt skrevet – at forfatteren som klassisk filolog har sans for sprog og glæde ved gamle ord og udtryk, viser sig med al tydelighed – men let at glemme igen bliver bogen ikke…”

Sympatisk
Damian Arguimbau, Weekendavisen Bøger

Der er masser af underholdning og morskab i bogen, som bygger en fin stemning op.Men næppe er rammerne for handlingen stukket ud, før det pludselig går hurtigt med at få historien afsluttet. Barfoed skal nok få succes med historien, der indeholder mange mindeværdige scener, men det ville være rigtig fint, hvis Barfoed ville udfolde sit talent på en længere historie, hvor rigtige følelser blev bragt i spil.

open
Get Adobe Flash player